De Vrije Basisschool Leertuin heeft een Ouderraad uit de duizend.

Tijdens het verlengde weekend hebben de leden onder leiding van de voorzitster, Marlies Hermans, het mooie weer links laten liggen om een extreme make - over te realiseren van het leraarslokaal. Leerkrachten werden met een smoes tijdens het hele weekend uit de school gehouden.
Reeds tijdens de maand mei werd het ontwerp gemaakt en heuse takenlijsten opgesteld.

Het lokaal werd volledig gestript. Stap voor stap werden alle taken uitgevoerd. Nieuwe kasten werden op maat gemaakt. Nieuwe vloerbekleding,  meubels en decoratieve aankleding werden voorzien.

Ze hadden oog voor elk detail. De kinderen kwamen mee, speelden, keken toe en konden zien waarom hun mama of papa heel het weekend niet thuis is geweest. Het is een ouderraad vol verschillende talenten van ontwerpers, meubelmakers tot fijne kunstschilders.

Tot slot kwam er een prachtig geschilderde spreuk op de muur: “Geef ze een pluim en ze krijgen vleugels!” Deze spreuk past volledig in het jaarthema, “een warm nest”.

Ouderraad verdient een dikke pluim
Het is fantastisch om met een gedreven ouderraad samen te werken! De kinderen van de ouderraad lokten vol spanning de niets vermoedende leerkrachten naar het nieuwe leraarslokaal. Ze waren onder de indruk van deze grote verrassing. Dankbaar genieten ze straks van een kopje koffie in hun nieuwe leraarskamer...
 
http://www.leertuin.be